Foodproof gaat met je onderzoeksresultaten aan de slag zodat je snel relevante ‘insights’ verzamelt

Foodproof heeft voor elk van de stappen in het innovatieproces onderzoeksmethoden om op maat te helpen waar dat nodig is. Door onze hands-on aanpak en met jouw doelstelling voor ogen, kunnen we op basis van uw en ons onderzoek de nodige ‘insights’ verzamelen die van belang zijn voor uw innovatieproject

BUSINESS OPPORTUNITY SCAN workshop image

Op basis van desk research, de eigen Foodproof resultaten en uw beschikbare data, gaan we aan de slag in een interactieve workshop die leidt tot de identificatie van ‘foodservice business opportunities’. Het clusteren van deze marktkansen levert een document op dat niet alleen de basis is van verdere innovatiestappen maar ook een goede onderbouwing is om de marketing & sales richting in onderlinge samenwerking op te aligneren.

 

 

INSIGHT GENERATOR Foodproof_outlet_1_zwart

‘Key insights’ zijn cruciaal om succesvolle innovaties te bedenken en verder uit te werken of om de communicatie af te stemmen op de beoogde doelgroep. Echter, deze volgen niet vanzelf uit een brainstorm. De Foodproof ‘insight generator’ is een stappenplan in diverse werksessies, interviews en keuzemeetings om van algemene inzichten naar die inzichten te komen waarmee je als merk, bedrijf of formule het verschil kan maken. Zowel de innovation insight generator als de communication insight generator wordt op maat van het team, het project en het bedrijf aangepast.

 

 

CUSTOMER PROFILING personas

Doelgroepanalyse is noodzakelijk om te weten op wie je mikt bij innovatieprojecten maar ook om vast te stellen op welke manier je de boodschap optimaal dient te communiceren zodat hij het gewenste effect heeft. Dankzij ‘customer profiling’ leg je vast hoe potentiële klanten zich gedragen. Dit gedrag in relatie met uitdagingen, hindernissen en de specifieke content van klanten wordt vastgelegd op basis van een combinatie van desk research, interviews en interactieve workshops met sales- en marketing professionals op maat van het bedrijf.

Meer weten? Contacteer Foodproof voor ‘key insights’ met betrekking tot jouw business plannen.