Het belang van keurmerken in foodservice

‘Van bij ons’ scoort het hoogst

 

Zouden de prestaties van de Rode Duivels er voor iets tussen zitten? Als het over keurmerken en labels gaat dan scoort het label ‘Belgische herkomst’ het best.

 

Scharreleieren en het MSC label voor duurzame visvangst doen het ook goed volgens de respondenten in het Foodservice Community panel. Biologisch kent relatief meer aanhang in het QSR kanaal. Keurmerken zijn in Vlaanderen veel bekender dan in Wallonië en Brussel. Alleen MSC en scharreleieren staan dan weer hoger op het netvlies in Wallonië en Brussel.

 

Schermafbeelding 2018-07-10 om 11.37.27

Keurmerken spelen voor ruim 1/3 van de respondenten een rol bij de assortimentsbepaling. Toch stellen we vast dat de interesse in dergelijke keurmerken in vergelijking met het buitenland gevoelig lager ligt. Foodservice markten als Nederland en Duitsland besteden hier beduidend meer aandacht aan. De maatregelen van de overheid spelen daar ongetwijfeld in mee.

 

Meer dan 600 respondenten gaven ons afgelopen kwartaal heel veel details over hun professioneel gedrag. Over tal van andere onderwerpen zoals:

– Vraag en aanbod

– Verwachtingen van fabrikanten en leveranciers

– Productgebruik

– Communicatie en digitalisering

– De samenstelling van de menukaart en het gebruik van keurmerken

– Bedrijfsvoering

– Inkoop

– Onderzoeksmogelijkheden

 

Voor elk van de onderwerpen zijn de details gebundeld met onderverdelingen zowel per kanaal als per regio in een 66 bladzijden tellend rapport.

Wil je graag een uitgebreide preview van het rapport? Dat kan. Gewoon hier klikken en hij zit meteen in je mailbox.